English | Ελληνικά

Mergers & Acquisitions database > Στην εξαγορά της φαρμακαποθήκης Προφάρμ προχώρησε η EMMA Capital

Στην απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου της φαρμακαποθήκης Προφάρμ προχώρησε σύμφωνα με το ρεπορτάζ το διεθνές επενδυτικό γκρουπ EMMA Capital, ιδιοκτησίας Jiri Smejc.

Ο όμιλος εμπορίας φαρμάκων με έδρα στην Καλλιθέα, που τα τελευταία χρόνια είχε προχωρήσει σε αύξηση των μεγεθών του με εξαγορές έτερων φαρμακαποθηκών,  σημείωσε την χρονιά που πέρασε τζίρο ύψους 90 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για την πρώτη σημαντική τοποθέτηση που γίνεται στην αγορά της εμπορίας φαρμάκων. Το επενδυτικό κεφάλαιο EMMA Capital, γνωστό και από την ιδιαίτερα επιτυχημένη συμμετοχή του στον ΟΠΑΠ, είχε καταθέσει πέρσι πρόταση προς την Τράπεζα Πειραιώς και τη MIG για την εξαγορά του ομίλου τροφίμων Vivartia.

Ποια είναι η Προφάρμ

Ο όμιλος ιδρύθηκε το 1993 αρχικά με την επωνυμία Δ. Στασινόπουλος & ΣΙΑ Ο.Ε, από τέσσερις φαρμακοποιούς. Το 1995 μετονομάστηκε σε Θ. Σκυλακάκης & ΣΙΑ Ο.Ε, με αποχώρηση του Δ. Στασινόπουλου και το 2004 πήρε τη σημερινή της νομική μορφή: ΠΡΟΦΑΡΜ ΑΕ.

Εφοδιάζει πάνω από 650 φαρμακεία και 100 φαρμακαποθήκες στην Ελλάδα (μέσω του τμήματος third party logistics) και είναι από τις ηγέτιδες εταιρείες στο χώρο του φαρμακεμπορίου.

Επιπλέον συμμετέχει με 29% στην Pharmanet A.E (φαρμακαποθήκη στο Αγρίνιο), με 13% στη Stargen Ltd (φαρμακευτική εταιρία με δραστηριότητα στα generics).

To 2018 o όμιλος προχωρά στην εξαγορά της φαρμακαποθήκης Τσίτσας Β. και ενισχύει την παροχή υπηρεσιών διανομής για λογαριασμό τρίτων και την παροχή υπηρεσιών Logistic management και οργάνωσης αποθήκης.

Επιπλέον το 2019 η Προφάρμ εξαγοράζει το 50% της εταιρείας Medworld O.E που δραστηριοποιείται στην αποκλειστική εισαγωγή και εμπορία παραφαρμακευτικών προϊόντων προσφέροντας προϊόντα υψηλής τεχνολογίας στο ελληνικό φαρμακείο. 

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3461358/stin-exagora-tis-farmakapothikis-profarm-proxorise-i-emma-capital

online buying & selling businesses
Mergers & Acquisitions database

Προφίλ

Γιατί deals&DEALS

Υπηρεσίες

Πελάτες

Επικαιρότητα & Άρθρα

Συνδέσεις

Επικοινωνία

Copyright deals&DEALS 2010, all rights reserved Designed and Developed by S&I Engineering