English | Ελληνικά

Mergers & Acquisitions database > Η Kayak εξαγόρασε την Chillbox και τα Κρητικά Παγωτά

Οι επενδύσεις αυτές είχαν δρομολογηθεί πριν τον κορονοϊό και δεν ήταν καθόλου εύκολο να αποφασίσουμε την ολοκλήρωσή τους κάτω από τις σημερινές συνθήκες» ανέφερε ο γενικός διευθυντής της Kayak κ. Στέλιος Ξενάκης.

Όσον αφορά στην εξαγορά από την ΚΑΥΑΚ ΑΒΕΕ του πλειοψηφικού πακέτου (70%) της Chillbox AE και το 100% της Chillbox Global AE, να σημειωθεί, ότι η Chillbox, αποτελεί μια πρωτοποριακή αλυσίδα frozen yogurt που ξεκίνησε το 2011 και αναπτύχθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό απαριθμώντας σήμερα 43 καταστήματα στην Ελλάδα και 18 καταστήματα σε 6 άλλες χώρες. Η διοίκηση της Kayak έχει σχεδιάσει τον εκσυγχρονισμό και την περαιτέρω επέκταση της εν λόγω αλυσίδας.

 

Η επένδυση στην Κρήτη

Η δεύτερη επένδυση, αφορά στην πλειοψηφική συμμετοχή στην εταιρεία ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΑΓΩΤΑ, μιας μονάδας παραγωγής παγωτού με  πρώτη ύλη το κατσικίσιο γάλα του νησιού.  Η τεχνογνωσία της Κayak, σε συνδυασμό με τα διατροφικά χαρακτηριστικά που προσδίδει το κατσικίσιο γάλα, θα προσφέρουν στην αγορά μια νέα κατηγορία παγωτού με μοναδικές γεύσεις και ιδιότητες. 

Όπως αναφέρει ο κ. Ξενάκης: «Ασφαλώς οι επενδύσεις αυτές είχαν δρομολογηθεί  πριν τον κορονοϊό και δεν ήταν καθόλου εύκολο να αποφασίσουμε την ολοκλήρωσή τους κάτω από τις σημερινές συνθήκες. Η δυναμική της ανάπτυξής μας τα τελευταία χρόνια και το επιχειρηματικό μας σχέδιο για τις επενδύσεις αυτές υπερίσχυσαν της ανησυχίας μας για την πορεία της αγοράς το 2020. Ο Όμιλος εταιρειών που δημιουργείται έχει ως σκοπό την ενδυνάμωση του μεριδίου μας στην αγορά του ποιοτικού παγωτού και του ελληνικού frozen yogurt εντός και εκτός συνόρων».

Να σημειωθεί, ότι η Kayak είναι μια ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1991 από τον Γεώργιο Σταυρίδη και σήμερα διοικείται από τη δεύτερη γενιά, Σαλώμη και Άκη Σταυρίδη. Έως σήμερα έχει κερδίσει 17 διεθνή και εγχώρια βραβεία. Ο τζίρος της το 2019 ανήλθε στα 8 εκατ. ευρώ περίπου.

online buying & selling businesses
Mergers & Acquisitions database

Προφίλ

Γιατί deals&DEALS

Υπηρεσίες

Πελάτες

Επικαιρότητα & Άρθρα

Συνδέσεις

Επικοινωνία

Copyright deals&DEALS 2010, all rights reserved Designed and Developed by S&I Engineering